Transport Gratuit la comenzi peste 200 lei
Urmărește-ne în social media

Ce diferențe există între hainele second-hand și hainele vintage?

Ce diferențe există între hainele second-hand și hainele vintage?

Te-ai gândit vreodată să îți actualizezi garderoba cu ținute din magazinele second-hand? Cu siguranță, este o variantă mult mai ieftină față de cumpărăturile pe care le facem în mall-uri sau în centrele comerciale. De asemenea, magazinele second-hand te vor suprinde extrem de plăcut cu articole de înaltă calitate, dar și cu piese în modele unicate, pe care nu le vei regăsi prea curând în outfit-urile celor din jur.

Deși vizitele la magazinele de haine second-hand se dovedesc o alegere populară în ultimii ani (chiar și cei mai cunoscuți bloggeri în materie de fashion apelează la acest truc pentru a-și diversifica dressing-ul), multe persoane confundă frecvent termenul de „vintage” cu cel de „second-hand”.

Întrucât „vintage” nu este doar o exprimare mai pretențioasă pentru „second-hand”, ne-am decis să le explicăm pe ambele pe îndelete în rândurile ce urmează. Iată prin ce se deosebesc vestimentațiile vintage de cele second-hand:

Perioada în care au fost create

O diferență fundamentală care se conturează între îmbrăcămintea vintage și cea second-hand este vechimea acesteia. Astfel, un articol vestimentar este considerat vintage atunci când aparține unei perioade însemnate de timp, de peste 10-15 ani. Cu alte cuvinte, hainele vintage pot fi asemănate cu sticlele de vin: cu cât sunt mai vechi, cu atât sunt mai prețioase!

Pe de altă parte, produsele second-hand nu trebuie să treacă testul timpului pentru a putea fi catalogate ca atare, ci, dimpotrivă, multe dintre acestea fac parte din colecții destul de recente.

Gradul de purtare

De obicei, articolele vintage nu trebuie să fie purtate sau, cel puțin, trebuie să se afle într-o stare impecabilă.

În schimb, hainele second-hand (după cum ne dăm seama și din denumire) au fost purtate în prealabil. Bineînțeles, asta nu este o regulă și nu înseamnă neapărat că în magazinele de profil nu se regăsesc și produse noi. Îndeosebi în străinătate, oamenii sunt obișnuiți să vândă către locațiile second-hand acele haine pe care nu le-au purtat niciodată sau pe care nu și le mai doresc din diverse motive.

Nivelul calitativ

După cum am afirmat și anterior, magazinele de haine-second ne oferă un raport optim între calitate și prețuri, în special în comparație cu ceea ce se găsește la momentul de față pe piață. Totuși, atunci când ne referim la piesele vintage, calitatea este un indicator absolut esențial.

Mai precis, un produs catalogat vintage va fi realizat din materiale deosebit de rezistente, care nu se degradează cu ușurință odată cu trecerea timpului, întrucât, în anii din urmă, chiar și hainele fabricate în serie aveau la bază materiale cu o calitate ireproșabilă.

Prețul

Cu toate că nu este obligatoriu, deseori, hainele vintage sunt disponibile la prețuri relativ piperate, iar pentru cele second-hand plătim sume mai mult decât accesibile pentru orice buzunar.

Dacă articolele „la mâna a doua” pot fi cumpărate și cu doar câțiva lei, în cazul celor vintage nu există șanse prea mari să facem astfel de „investiții”.

Așadar, cele două categorii vestimentare pe care le-am prezentat în rândurile de mai sus sunt extrem de diferite. În situația în care ești în căutarea unor adevărate chilipiruri, nu ezita să accesezi site-ul nostru și să dai start cumpărăturilor inspirate!

Lăsați un comentariu
Suna